Род Стюарт и синът му отърваха съда
Род Стюарт и синът му отърваха съда

Британската рокзвезда Род Стюарт и синът му са договорили извънсъдебно споразумение с прокуратурата по обвиненията,

че са нападнали охранител по време на скандал при опит да влязат непоканени на частно парти в хотел в Палм Бийч в навечерието на 2020 г., съобщи адвокатът на певеца, цитиран от Асошиейтед прес. Така Род и Шон Стюарт няма да бъдат съдени за инцидента.

Адвокат Гай Фронстин преговарял по споразумението с помощник щатския прокурор Закари О’Нийл. Оставало само да се оформят документите. От прокуратурата не са съобщили официално за постигнато споразумение, но са потвърдили, че се водят преговори.

76-годишният Род Стюарт е световноизвестен с eкспресивния си дрезгав глас и с хитове като Sailing, Maggie May, Ruby Tuesday, Tonight’s the Night и много още. Той бе удостоен с рицарско звание от кралица Елизабет Втора през 2016 г.

Охранителят Джеси Диксън е заявил пред полицията, че Стюарт и семейството му се опитали да влязат на частно парти, на което не били поканени

Когато достъпът им бил отказан, станали шумни и опитали да направят скандал. Диксън сложил ръка на гърдите на Шон Стюарт и му казал да отстъпи и да направи място, след което 40-годишният син на рокзвездата долепил лице до неговото и го блъснал. Род Стюарт пък ударил Диксън в областта на ребрата с юмрук, сочи полицейският доклад.

Шон Стюарт тогава отрече да е блъскал Диксън. Според версията на Род Стюарт инцидентът е предизвикан от несговорчивостта на охранителя

Той твърди, че не го е ударил нарочно и му се е извинил. Полицай прегледал записите от охранителните камери в хотела и преценил, че баща и син Стюарт първи са проявили агресия. Двама служители на хотела са потвърдили, че Шон Стюарт е блъснал Диксън, а Род го е ударил.

Монитор

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви