АПИ продължава с ремонта на вълниястия участък на магистрала
АПИ продължава с ремонта на вълниястия участък на магистрала "Тракия"

Aгeнция пътнa инфpacтpyĸтypa (AΠИ) пpoдължaвa c peмoнтa нa вълниcтия yчacтъĸ oт aвтoмaгиcтpaлa „Tpaĸия“

Oт днес cтapтиpa peмoнтът в двeтe плaтнa нa 16.5 ĸм yчacтъĸ oт aвтoмaгиcтpaлaтa (oт 168-ми дo 184-ти ĸм).

Ограничено е движението в платното за София в участъка от АМ „Тракия“ между връзката с АМ „Марица” и п. в. „Чирпан – Изток“

Спирането на движението е за извършването на подготвителни дейности, разполагане на машини и суровини, необходими за ремонта на над 16 км от автомагистралата, който започва от утре. От 2 февруари стартира ремонтът в двете платна на АМ „Тракия“ – между пътната връзка с АМ “Марица” и „Чирпан – Изток“, /от км 168+207 до 185-ти км/. Строителните дейности са част от започналия през октомври м. г. поетапен ремонт на общо 52 км от АМ „Тракия“ /от 156-ти до 208-ми км/. Отсечката, която ще се ремонтира е изградена и е в експлоатация от 2007 г.

Трафикът ще преминава по обходни маршрути, както следва:

В посока Бургас движението ще се отклонява на п. в. „Плодовитово“ по път III-666 до с. Плодовитово и път II-66 Плодовитово – Чирпан, а на п. в. „Чирпан – изток“ ще се включва отново в АМ „Тракия“;
В посока София автомобилите ще се отклоняват на п. в. „Чирпан – изток“ и ще преминават по път II-66 Чирпан – Плодовитово и по път III-666 от с. Плодовитово ще се връщат отново на АМ „Тракия“ на п. в. „Плодовитово“;
От автомагистрала „Марица“ в посока Бургас автомобилите ще се качват на АМ „Тракия“ и при п. в. „Плодовитово“ ще се отклоняват по път III-666, на с. Плодовитово по път II-66 през околовръстния път на град Чирпан и на пътен възел „Чирпан – Изток“ се връщат на АМ „Тракия“ към Бургас.

Ремонтните работи предвиждат

машинно подравняване на банкети, дълбоко фрезоване на съществуваща настилка, студено рециклиране, ремонтно-възстановителни дейности на съоръжения, бетонови работи, полагане на геомрежа, обработка на пукнатини, полагане на неплътен и плътен асфалтобетон. Освен дейности по подобряване на експлоатационното състояние на асфалтовата настилка, се предвижда подобряване на отводняването, полагане на хоризонтална пътна маркировка, монтиране на нови ограничителни системи за пътища /мантинели/ и пътни знаци. Ще бъдат ремонтирани 9 съоръжения.

На обекта ще се работи мобилизирано без почивен ден, за да може ремонтът да завърши колкото се може по-скоро и да не се затруднява движението. Ако времето е сухо, без много дъждове, има възможност строителните работи да се изпълнят за два-три месеца. Целта е при добро време до края на март да завърши ремонтът на 16,5-километровия участък, а до Великден и на останалите 24 км до Стара Загора, които не са в добро състояние.

В края на декември 2020 г. приключи обновяването на 12 км от АМ „Тракия“ в двете платна, между пътните възли „Белозем“ и „Оризово“. Отсечката е с нова асфалтова настилка, подобрено отводняване, нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. В платното за Бургас през миналата година беше обновен и 2-километров участък между км 198 и км 200.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви