Телефоните ни звънят постоянно. Хора ни молят непрекъснато да бъдат ваксинирани срещу COVID-19. Това разкри д-р Пламен Панайотов, зам. председателят на регионалното сдружението на общопрактикуващите лекари. Той днес бе пръв сред личните лекари в града, който постави ваксина срещу коронавируса. Това се случи в Дом за възрастни хора „Цвета и Анка Върбанови“.

Лансира се идеята за списъци за имунизация, но все още няма издадена заповед. Ще дойде време и тези списъци ще потрябват, но и ние вече започнахме да се подготвяме и да си изготвяме такива информации с контакти, за да можем да направим логистиката си по-лесна„, каза още той.

Д-р Панайотов поясни, че е важно и да се организират групите хора за ваксинацията, защото самото й поставяне било процес.

Списъците ни растат постоянно, защото стотици са тези, които ни звънят за ваксини. Ще отделяме някъде около 10-15 минути на пациент, защото ще се включи и измерване на кръвното и преглед за симптоми„, сподели още той.

Д-р Панайотов призна, че действително документацията, с която личните лекари трябва да се справят с поставянето на ваксините, е голяма и се превръща в проблем понякога.

Това е важи почти навсякъде в медицината. Действително е нещо, което ни тежи, дори бих казал, че не ни тежи самата работа, а колкото многото документацията в нея. Но това е част от необходимото за поставянето на безплатната ваксина„, каза той.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви