Ако в самото начало на дебюта си, смарт часовниците бяха много скъпи и достъпни само за определени хора, то днес те са с много повече функции и се предлагат на значително по-евтини цени. Дори са разделени на категории: ще откриете мъжки, дамски и детски модели, които могат да се свързват с телефона. Как да ги използвате и какви функции да очаквате от съвременните решения в онлайн магазин 4sales?

Как се използват смарт часовниците

Първоначалното стартиране на смарт часовника изисква задаването на определени данни, така че устройството да може да показва точен час, език на интерфейса и варианти за свързване с Вашия смартфон. Последователността от нужните действия много наподобява тази при смартфоните, където Вие ще бъдете преведени през няколко стъпки за задаване на конкретна информация. След това, свободно ще можете да използвате новия си смарт часовник.

Някои модели изискват първоначално свързване със смартфона, за да бъде зададен часа и датата. В други случаи, посредством зададена часова зона, устройството самостоятелно разпознава тази информация. За да се подобри комуникацията между двете джаджи, най-вероятно ще трябва да инсталирате допълнително приложение на смартфона. Като цяло, смарт часовника Ви се управлява чрез тъч скрийн, а интерфейсът на операционната му система е специално оптимизиран за малкия размер на екрана.

Какви модели има

Основните модели са:

Мъжки – мъжките смарт часовници имат по-строги форми, в което се крие основната им разлика от дамските решения;

Дамски – наблюдават се по-нежни и заоблени форми, където джаджата по скоро прилича на бижу;

Детски – дизайните им са многоцветни и формите са различни, което е характерно за изпълнението на този тип устройства.

Всеки от видовете е различим отдалеч, тъй като дизайните им притежават съответните черти, по които интуитивно се разпознават. Добре подбраният дизайн на корпуса, прави лесно съчетанието на устройството с различните видове дрехи и аксесоари и се вписва напълно органично с тях.

Какви функции са вградени

Смарт часовникът, по структура на хардуера и функционалните способности, много се доближава до смартфона, тъй като той също има процесор, RAM, ROM и т.н. Има операционна система и позволява инсталирането на допълнителни, предназначени за него, приложения.

Отделни модели дори притежават SIM-карта и могат да приемат обаждания и изпращат SMS. По подразбиране, притежават функции, като възможности за измерване на пулса, на изминатите крачки и изгорените калории, можете да сменявате дизайна на циферблата, да влизате в интернет и т.н.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви