81-годишната Господинка Кръстева стана първата с поставена ваксина срещу COVID-19 от възрастните хора в Бургас. От днес започна имунизацията в Домовете за възрастни хора, като пръв бе този в кв. „Възраждане“ – дом „Цвета и Анка Върбанови“.

Нека се справим най-после с тази чума на века. Нека и младите вече да започна да работят и да са живи и здрави. Искам да се ваксинирам, защото така ще мога най-скоро да се видя спокойно с близките си, защото съм вече не 81 години. Много съм развълнувана и чакам този ден за ваксината с нетърпение. Нека всичко е ок и да кажем довиждане на короната„, сподели жена.

Днес в дом „Цвета и Анка Върбанови“ ще бъдат ваксинирани 23 души. По-голямата част са възрастните домуващи, а останалите – служители в институцията. Дозата, получена от РЗИ-Бургас, е в четири флакона и е достатъчна за 24 души. С последната доза ще се ваксинира възрастен лекар от Бургас, който сам е пожелал да се имунизира.

Най-възрастният ваксиниран днес е на 90 години. За щастие от началото на пандемията не е установен случай на коронавирус в дома.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви