Седмокласниците с по-добро представяне на матурата по математика

Над 2300 ученици от 126 училища в цялата страна участваха в Единадесетото национално състезание по творческо писане на английски език. Те се състезаваха в седем възрастови категории от 6-ти до 12-ти клас и имаха един час, за да пишат по теми, предложени от организаторите. Поради усложнената обстановка във връзка с COVID пандемията състезанието беше проведено онлайн.

След прегледа на писмените работи и интересни дискусии, журито определи класиралите са за национално оценяване работи – по 18 във всяка възрастова категория. Сред тях най-много са работите от София – 23, от Бургас – 14, от Пловдив – 11. Училището с най-много класирани ученици за националния кръг е ППМГ „Акад. Никола Обрешков“, Бургас – 6.

Писмените работи на участващите ученици бяха оценени от жури, в чийто състав се включиха професионалисти в различни области, както и англоговорящи. И тази година темите бяха интересни и провокиращи въображението на учениците, като „Новите дрехи на Земята“, „ Важна новина: Река Амазонка избяга от джунглата“, „Момичето зад маската“, „Мирисът на тишината беше навсякъде“, „2020 е математически проблем“ и др.

Предстои националното оценяване на 30 януари 2021, което ще определи най-добрите трима в седемте възрастови категории. Церемонията по награждаване на победителите ще се състои онлайн в края на м. февруари.

Състезанието по творческо писане на английски език се организира у нас за единадесета поредна година от Фондация „Корпус за образование и развитие – КОРПлюС“ с подкрепата на Посолството на САЩ, Британския съвет и Американския университет в България. Конкурсът насърчава учениците да използват английския език по забавен начин и да мислят нестандартно.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви