Флейминг Липс
Флейминг Липс

Членовете на американската група Flaming Lips изглежда откриха как да изнасят безопасни концерти по време на пандемия

На шоуто си в Оклахома Сити в петък музикантите се появиха в индивидуални балони, съобщи NME. В тези вид изнесоха концерт пред 300 души публика – също затворени в прозрачните сфери.

Фронтменът Уейн Койн отдавна вървеше по този път – той влизаше в така наречената зорн топка, за да попее и да се разходи сред публиката, но за малко, като елемент на шоуто, още отпреди пандемията. През последните месеци на 2020-а и колегите му в групата последваха примера му и да започнаха да съчетават ефектното сценично присъствие с изискванията за физическо дистанциране. (Тил Линдеман използваше подобен балон по време на самостоятелните си концертите в Русия, през март, но само за една от песните.)

От петък групата вече максимално от антивирусния хардуер — при това без изостави навън и публиката си. Индивидуалните сфери за публика, което не позволяваха събирането на повече от 100 души, вече са заменени с нови с размер, достатъчно голям за тричленно семейство („Флейминг Липс“ съществуват достатъчни отдавна, за да имат поне 2 поколения фенове).

По време на шоуто от безопасността на балонните си укрития музикантите издигаха направени от сребристи балони оскърбителни послания срещу вируса, но той напълно си ги е заслужил

„Флейминг Липс“ обявиха, че ще продължат турнето си в подкрепа на албума American Head от 2020 г., в изцяло в новия му балонен вид. „Сега нашите концерти са по-безопасни от разходка до кварталния „Плод и зеленчук“ обявиха от групата. Може пък това да е начинът за възобновяване на концертната индустрия — във всеки случай досега никой не е предложил нещо по-добро.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви