Алибегов
Ресторантьорите недоволстват

Разкол и тайни договорки сред ресторантьорите. Едните се готвят за национален протест утре пред Министерски съвет, а другите договориха за отваряне на заведенията на 1 март.

Протест ще има, като призоваваме всички, които дойдат, да носят тенджери, черпаци и други „оръдия на труда”, съобщи Ричард Алибегов в извънредно включване във фейсбук страницата на Сдружението на заведенията в България /СЗБ/ и Българската асоциация на заведенията /БАЗ/.

Той подчерта, че членовете на организацията не са се отметнали от идеята да отворят заведенията на 1 февруари, въпреки че не е разрешено. Ще се действа по италианския модел, както направиха кръчмите в Италия, а по – късно и в Чехия.

Междувременно хора на третата голяма браншова организация – асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите /БХРА/ са срещнаха днес следобед със здравния министър Костадин Ангелов и в конструктивен тон стигнаха до общо решение, че заведенията трябва да отворят поне след месец, на 1 март при 50% заетост и с вечерен час 22.30 часа.

СЗБ и БАЗ изригнаха: Ние не сме участвали в срещата и не сме се съгласявали с дата на отваряне през март, декларираха те. Собствениците на заведения, членове на двете организации, съзряха пъклен план в действията на колегите си. Според последната заповед на здравния министър ресторантите към хотелите имат разрешение да работят и така те завъртяха немалки обороти, особено по декемврийските празници.

Марица

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви