Във вечерните и нощните часове вече навсякъде ще вали сняг. Особено критична ще бъде обстановката през нощта, когато и снеговалежите, и северният вятър ще се усилят.

Предупреждение от втора степен, код оранжево, за условия за виелици и навявания, е обявено в Източна България и планинските проходи.

Предупреждение от първа степен, код жълто, за обилни снеговалежи и силен северен вятър, е в сила в централните райони от страната.

Утре валежите ще отслабнат, след обяд в повечето райони ще спрат, но в Североизточна България ще продължи да вали сняг. Ще духа умерен, в североизточните райони и временно силен вятър от север-северозапад.

Над Черноморието ще е облачно с валежи от сняг, по южното крайбрежие – предимно мокър. Максималните температури на въздуха ще са между 0° и 3°. През нощта срещу сряда и в сряда в Бургаско снеговалежите ще продължат.

На места ще са значителни по количество и придружени с умерен и силен север-северозападен вятър. Ще има виелици и навявания. Количества на валежа около 20 л/кв.м, в отделни райони до 30 л/кв.м. След обяд валежът ще отслабва.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви