„Черноморец“ се подсили с опитен играч от ББЛ
„Черноморец“ се подсили с опитен играч от ББЛ

Черноморец картотекира ново попълнение в състав си. От 21 януари официално част от бургаския тим е 25-годишният Ангел Пейчинов

201-сантиметровият Ангел Пейчинов започна сезона в ББЛ А група „Фаб Файв“. Той е роден на 14 ноември 1995 г. и играе на позиция 3. За девет мача в първенството на ББЛ и турнира за Купата е записал средно по 21 точки, 7.6 борби и 2.9 асистенции.
Във „Фаб Файв“ Пейчнов бе съотборник с освободения от „Черноморец“ в края на ноември Георги Митровски.

В кариерата си Ангел Пейчинов е играл за „Овергаз“, „Черно море“, „ИУ Варна“, „Левски“, „Ла Специя“, „Вал ди Чепо Перуджа Баскет“ и „МТБ Баскетс Хановер“.
Крилото беше очаквано от седмица да пристигне в Бургас. Баскетболистът дори изгледа историческата победа на новите си съотборници в зала „Бойчо Брънзов“ над „Левски Лукойл“.

Пейчинов ще замести освободения Георги Кендеров

Ръководството на „Черноморец“ изненадващо се отказа от услугите и на Ангел Димитров. Двамата баскетболисти пристигнаха в Бургас, когато треньор на „акулите“ беше Йордан Колев. През настоящия сезон обаче Кендеров и Димитров така и не успяха да спечелят доверието на Васил Евтимов и те се закотвиха на резервната скамейка.
Не е изключено в отбора да бъде привлечен още един състезател. За това призна самият Евтимов.

„Когато подписах като старши треньор през лятото, исках да сме по-добри от миналата година – може би с 1-2 места по-напред. Впоследствие обаче се видя, че ние можем да играем наравно с останалите и затова може би ще привлечем и други играчи, за да мога аз да използвам и пейката. Тогава ще сме още по-силни и играчите няма да играят толкова много време. Когато привлечем тези играчи с малко повече опит, младите ще могат да натрупат такъв от тях. Ако успеем да стигнем Топ 4, сезонът ще е много успешен за нас,“ каза Евтимов.

 

 

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви