Детска кошара
За да расте вашето бебе щастливо

В очакване сте на появата на малкото човече и вече почти сте обзавели детската му стая. Остава ви само да изберете удобно легълце и сте приключили с подготовката.

Но как да направите правилния избор на детска кошара, когато в търговската мрежа се предлага широк спектър от модели и марки?

Детска кошарка
Безопасността на бебето е най-важна

Топ 5 критерия при избора на детски кошари

Безопасност

За да сте сигурни, че кошарата, в която ще спи вашето мъниче е напълно безопасна, проверете дали притежава сертификат качество и безопасност.

Добре е също така да отидете на място в магазина и да огледате качеството на изработката на креватчето.

Ако например се спрете на класически дървени или конвертируеми кошарки, огледайте добре дървените плоскости за неравности или остри ръбове. Вижте и на какво разстояние са пръчките на решетката и дали няма да има опасност бебчето да си заклещи главичката или крачетата на тях. Попитайте какви бои и лакове са използвани и се уверете, че са качествени и абсолютно безвредни.

Ако изборът ви са сгъваемите  детски кошари, тогава се уверете, че материалите, от които са изработени са качествени, материите са дишащи, а дъното е стабилно. Проверете и дали се сгъват и разгъват бързо и безпроблемно и дали колелата имат спирачки.

Вид на кошарката

За мънички дечица се търсят основно два вида детски кошарки: дървени или сгъваеми.

●     Дървени бебешки легълца

Този вид кошари са класически и това ги прави много търсени от голяма част от родителите. Изработват се от материали като ПДЧ, МДФ или дърво и обикновено са с две плътни страни и с една или две страни тип асансьорна решетка. Класическите креватчета са стабилни, здрави, дълбоки и в тях бебчето ви може да спи от раждането си до 2 – 3 годишна възраст.

Ако търсите легълце, в което мъничето ви ще спи по-дълго време или ако планирате да имате няколко деца, класическите детски кошари са по-добрият избор.

●     Преносими детски кошари

Този вид бебешки артикули станаха популярни преди няколко години. Сгъваемите кошарки допадат на родителите, тъй като се сглобяват лесно, пренасят се още по-лесно и бебчето може да ги използва както за спане, така и за игра. Единственият им минус е, че мъничето ви ще може да спи в тях не повече от шест месеца, след което трябва да помислите за покупка на по-голямо по размер детско креватче.

Ако ви трябва креватче за първите месеци или пътувате често и искате да имате допълнителна кошара, преносимите модели са по-добрият избор.

Детска кошарка
Размерът тук е важен

Размер

Размерите, в които се предлагат тези детски продукти са променливи и могат да варират от минималистични до стандартни. Ако търсите нашето мнение, ние можем да ви посъветваме да се спрете на кошарки със стандартни размери (поне 120 х 60 см).  Избирайки креватчето в стандартни размери можете да сте спокойни, че бебчето ви ще спи по-удобно и ще може да го ползва по-дълго време.

Матрак

Матрачето е от голяма важност за удобството и комфорта на вашето мъниче. Затова при избора му бъдете особено внимателни. Не забравяйте, че за малки деца са подходящи по-твърдите матраци с две или три позиции за сън.  Силно препоръчително е бебешките и детски матрачета да са и хипоалергични и да осигуряват добра вентилация. Добре е също така, ако креватчето се предлага без матрак да поискате от служителите в магазина да ви предложат матраче, което е подходящо за модела кошара, който сте избрали и да го закупите заедно с нея.

Производител и търговец

Винаги е по-добре да се доверите на производител, продуктите на който познавате. За радост, у нас можете да закупите детски кошари от водещи световни и родни производители като Lorelli, Moni, Chipolino, Kikka Boo, KinderKraft, Cangaroo и много други.

Що се отнася до търговеца, избягвайте да пазарувате от магазини или сайтове, в коректността на които не сте се сигурни. Преди покупката разгледайте условията на доставка, сравнете цените на продуктите, които предлагат и потърсете информация от клиентите. Такава ще откриете лесно в интернет и от отзивите и коментарите, които потребителите са оставили ще разберете дали магазинът е сигурен и коректен или не.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви