Втора доза ваксина е поставена на 2745-ма души
Втора доза ваксина е поставена на 2745-ма души

Националният борд по туризъм призова относно служителите в сектор туризъм (рецепционисти, камериерки, сервитьори, готвачи, част от наземния персонал на летищата София, Варна и Бургас и др.)

да бъдат включени приоритетно в националния ваксинационен план преди старта на летния туристически сезон.

„Считаме за особено важно това предложение да бъде реализирано с оглед осигуряване от една страна на безопасност и сигурност на служителите в сектора, които поради характера на своята дейност контактуват с множество хора и са пряко изложени на риск от заразяване с COVID-19, а от друга страна подобно решение ще създаде сериозно конкурентно предимство за България в международната ни комунакация като безопасна и сигурна дестинация“, се заявява в писмо на борда.

То е изпратено до министъра на туризма, здравния министър и шефа на Националния ваксинационен щаб /НВЩ/.

Министърът на туризма Марияна Николова е поела ангажимент да настоява за това пред НВЩ. Тя смята, че ваксинацията допълнително ще гарантира, че България е безопасна туристическа дестинация

1 КОМЕНТАР

  1. Серьёзно? Она думает что вакцинирование спасет туризм? Нелепее я ещё ничего не слышал. После вакцинации 21 день карантина, потом вторая вакцина и ещё 21 день… А если осложнения? Вся эта вакцинация направлена на зарабатывании денег фармакологическими компаниями и уничтожение старшего поколения. Но каждый сам в праве принимать решение: сейчас себя привить или этого не делать никогда.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви