Ваксинирането на втора фаза в Бургас, Сливен и Ямбол, което включва учителите и ползвателите на социални услуги в домовете за възрастни хора, се отлага с поне седмица. Това стана ясно след посещението на здравният министър д-р Костадин Ангелов в Бургас днес.

Имахме идея да започне тази седмица, но заради намаления брой ваксини, вероятно това ще се отложи с известно време. Хубавото в цялата ситуация е, че желаещите да се ваксинират учители и потребители на социални услуги в този – 6-ти регион, е по-голям от средния за страната. Продължава да се увеличава броят на желаещите учители да се включат във ваксинационния процес, а при потребителите на социални услуги процентът на желаещите е между 30 и 40%, което е задоволително„, заяви министър Ангелов.

Той допълни, че в 6-ти регион, който включва областите Бургас, Ямбол и Сливен, има шанс втората фаза на имунизацията да стартира до края на настоящата седмица

Продължаваме да ваксинираме медицинския персонал и най-вероятно с новите ваксини, които пристигнаха днес, ще започнем и втора фаза. Към края на седмицата ще стане ясно кога ще започнем с втората фаза, но всички зависи от списъците от желаещите да се ваксинират в Ямбол и Сливен. Приключваме с лекарите и започваме следващите. Можем да започнем и успоредно да имунизираме и учителите. Имаме достатъчно ваксини„, каза от своя страна директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров.

Той допълни, че днес в Бургас са пристигнали 1755 дози от ваксината.

Като добра новини министър Ангелов посочи, че броят на желаещите да се имунизират срещу COVID-19 продължава да се увеличава.

Нека да стане ясно на всички хора, включени в отделните фази, че дори да са пропуснали възможността да се ваксинират в съответната фаза, те ще могат да го направят в следваща. Няма да спре ваксинирането на желаещите. Процесът е динамичен. Хубавото е, че имаме достатъчно ваксини за всички български граждани и нямаме притеснения, че няма да са ни достатъчни„, посочи е министър Костадин Ангелов.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви