Към този момент не обсъждаме вариант за отваряне на ресторантите и заведенията. Това каза министърът на здравеопазването Костадин Ангелов днес в Бургас.

„COVID-19 пренареди нашите приоритети. За нас важното е здравеопазването, образованието и спорта. След тях са всички останали приоритети, в това число ресторантите и хотелите. Нека не се сърдят. Сега не е време за емоция, а за разум. С това ще успеем да победим, защото сме във война, в която вече близо 2 милиона души загинаха по света“, сподели още той.

Той бе категоричен, че не е вярно твърдението, че Министерството на здравеопазването избрало най-голямата пратка от ваксината да бъде от компанията „АстраЗенека“.

„Поръчали сме еднакво количество от всички възможно компании. Това е достатъчно за ваксинирането на 3 млн. души от един вид ваксина, а не от фирма. Не сме избрали една или друга такава“, посочи министърът.

Д-р Ангелов сподели още, че разбира страховете на хората, но не разбира желанието на определи хора или политици да си играят с този страх заради политически цели.

„За мен тези хора са социални лешояди, защото играейки си с притесненията на българите, те влияят върху тяхното здраве“, каза още той.

1 КОМЕНТАР

  1. Може да НЕСЕ отворят РЕСТОРАНТИТЕ… НО ДАВАЙТЕ ТИЯ КОНПЕНСАЦИЙ НА ХОРАТА… КАТО ВЪВ ДРУГИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ДЪРЖАВИ… А ВИЕ КАКВО ПРАВИТЕ ДА СТОИМ ВКЪЩИ… БЕЗ ПАРИ БЕЗ ХРАНА… ВСЕ ЕДНО ЧЕ В КОНЦЛАГЕР… ДОКАТО СЕ ИЗДЪРЖИ

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви