Отношенията между Москва и Вашингтон ще останат изключително студени и при новата администрация на САЩ, която ще продължи антируската си политика.

Тази прогноза даде заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев в статия на уебсайта на ТАСС, публикувана в събота. Според него „през следващите години отношенията (между Русия и САЩ) най-вероятно ще останат изключително студени“.

„И сега не очакваме нищо друго, освен продължаването на острата антируска политика“, заяви заместник-председателят на Съвета за сигурност, говорейки за предстоящото поемане на властта от Джозеф Байдън.

“Русия е готова да работи с всеки президент на САЩ, готова да възстанови сътрудничеството в различни области”, увери Медведев. Според него обаче “едва ли може да се очакват взаимни стъпки от новата американска администрация”. Според Медведев „много по-вероятно е да се предвиди последователна антируска политика на САЩ“. „През последните години траекторията на отношенията между Москва и Вашингтон непрекъснато пада, независимо кой е начело на Белия дом“, отбеляза бившият президент и премиер.

БГНЕС

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви