Една от най-успешните български състезателки Гергана Брънзова се завръща в игра. Центърът ще предаде опита си на младите като състезател на „Славия“. 44-годишната бургазлийка има картотека в БФБаскетбол от 13 януари.

„Ее, държах до последно да научите от първо лице! Предизвикателна работа е в днешни дни. Бях споделила, че нещо интересно идва в посока баскетбол. Това ще да е! Полезно е точната дума! Посланик съм на обучение чрез пример. Баскетболът ми е в кръвта! Факт.

Всичко, което правя, е с намерението да съм полезна за по-голямото от мен и на тези в нужда! Баскетболът в България “крещи” за нещо ново и различно! Човек на действието съм и смея да твърдя и на новаторството. Обичам предизвикателствата. Факт.

Влизането ми в баскетболна форма е мисия с цел обучение на тези в нужда. Живея за положителна промяна, правя всичко с мотивацията да бъда по-добра. И ако по пътя си успея да докосна и вдъхновява, мотивирам и напътствам някой да бъде най-добрата си версия, то смятам се за успяла!

И така…. В баскетбола съм активно. Човек съм преди всичко. Благодарна съм и привилегирована да случвам намеренията си. Действам с чиста и безусловна любов и вярвам, че сме огледало на нашите мисли. Благодаря на специалната подкрепа на всички, които сте с, до и в мен. Знаете се! ЗаЕдно сме по-силни!“, сподели новината за завръщането си в баскетболната игра Брънзова.

Дъщерята на големия Бойчо Брънзов е първата наша баскетболистка, играла в WNBA, след като бе избрана под №24 в трети кръг на Драфт 1998 и игра един сезон за Детройт Шок. Кариерата ѝ преминава още през отбори от Франция, Словакия и Турция, като играе и женския национален отбор на България.

През 2015 г. Брънзова издава личната си история в „Отвисоко на живота“, където споделя за диагнозата множествена склероза и начина, по който се справя с живота. През 2017 г. става автор на наръчник за положителна промяна и за здраве отвътре навън „Съзнание и тяло в едно“.

През миналото лято Гергана Брънзова – Ерденай оглави Обществения съвет към българската федерация по баскетбол. Преди това тя работи в Община Бургас като Директор „Младежки дейности“. Тя бе координатор на общинската програма „Активни и здрави“.

През последните седмици Гергана Брънзова тренираше усилено с отбора на „Славия“, където треньор е бившата състезателка на „Лукойл Нефтохимик“ Силвия Пеева. Столичанки са с баланс 4-4 в шампионата и имат да изиграе още два отложени мача от първата фаза, преди отборите да бъдат разделени на две тройки.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви