Милко Калайджиев
Милко Калайджиев

Незаконни партита и неправомерно отваряне на заведения установиха тази нощ контролните органи в Пловдив

След сигнал на граждани и направена проверка в рибен ресторант в район „Тракия“ е констатирано голямо празненство с над 50 души и с участието на фолк изпълнителя Милко Калайджиев.

Всички участници в партита и собствениците на заведенията ще бъдат глобени, съобщи областният управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева:

„Изключително безотговорно поведение. Ще настояваме за сериозни санкции. Не може, когато цялата държава се опитва да овладее последиците от епидемията, когато два месеца има затворени бизнеси и очакваме разхлабването на мерките, подобни случаи да подлагат под риск постигнатото. Наистина е жалко как много бързо се забравя ситуацията от ноември месец с препълнените болници и десетките тежки и фатални случаи на ден“, коментира Каназирева.

Тя съобщи, че са санкционирани 55 физически лица по Закона за здравето, като санкцията ще е в размер от 300 до 1000 лева

Съставени са 4 акта за тютюнопушене, а на 13 души от присъстващите е наложена санкция за неносене на лични документи. На юридическото лице са съставени два акта по Закона за здравето, единият на стойност между 3-5 хиляди лева, а вторият с максимален размер – 2 хиляди лева.

В късните нощни часове са съставени актове за неспазване на противоепидемичните мерки на 13 души и в друго заведение в града, в което също е имало незаконно парти

Проверките продължават с участието на служители на Инспекцията по труда, Агенцията по храните и Пожарната.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви