Несебърлийка и помориец с обвинения за продажба на наркотици
Несебърлийка и помориец с обвинения за продажба на наркотици

В резултат на проведена едноседмична специализирана полицейска операция от служители на ОДМВР – Бургас и Районните управления в областта за притежание и разпространение на наркотици в районите около учебните заведения, са задържани шест мъже и три жени

/на възраст между 26 и 41 години/, като са образувани четири бързи производства и пет преписки. Повдигнати са обвинения от Районна прокуратура – Бургас.

Най-характерните случаи са свързани със :

– Задържането на 41-годишна криминално проявена и осъждана софиянка, осъществено около 15.30 ч. на 14.01. в хотелска стая в к-с „Изгрев”. Намерени и иззети са плик със суха зелена тревна маса /канабис/ и различни по вид разфасовки с бяло кристалообразно вещество / метамфетамин/ с общо тегло около 40 грама. Софиянката е задържана за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

– Задържането на 32-годишна криминално проявена бургазлийка, осъществено на 14.01. около 19.30 ч. в района до комплекс „Съни Хил” в ж.к. „Меден рудник” от служители на Четвърто Районно управление – Бургас. При задържането жената пуснала на земята пластмасова чаша с бяло кристалообразно вещество в нея, реагирало при направения полеви наркотест на „метамфетамин”. При извършения личен обиск е намерено и иззето топче с червено прахообразво вещество /червен фосфор/ с тегло около 10 г, а при претърсване в дома на бургазлийката, разположен в бл. 361 в к-с „Меден рудник”, е открито и иззето бяло кристалообразно вещество с тегло около 100 гр., вероятно метамфетамин. Точният състав на веществото е в процес на изясняване. Бургазлийката е задържана за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви