Tesla Cybertruck - яхта с пикап
Tesla Cybertruck - яхта с пикап

Италианското ателие Lazzarini създаде необичайно превозно средство. То напомня на катамаран-амфибия, който може да се движи както вода, така и по суша. Една от неговите особености е наличието на пикапа Tesla Cybertruck в товарното отделение.

Разработката на италианците носи името Pagurus (Рак), съобщава изданието Robb Report. Дължината на тази „яхта“ е 25 метра, като е оборудвана с четири цилиндъра със специални спирали. В работещ режим те буквално измъкват морския съд на сушата. Това става благодарение на дизелов двигател с 440 к.с, вграден във всеки винт.

Както стана дума,

в товарното помещение на морския съд е разположен пикап Tesla Cybertruck,

като той може да се зарежда както на място, така и с допълнителни слънчеви панели. Пикапът може да бъде заменен от два квадроцикъла или снегоход.

Първоначално преводното средство е трябвало да отговаря на изискванията на военните, но в ателието променили идеята, след като разбрали какво огромно търсене има на луксозни яхти. Предвижда се корпусът да бъде направен от карбон, като движението по суша ще става с два дизелови мотора с обща мощност 900 к.с.
Във водата яхтата ще развива до 50 км/ч. По предварителни сметки, цената на морския съд ще бъде не по-малко от 30 млн. долара, но все още не е ясно, кога ще се появи в производство.

 

Снимки и видео: Lazzarini

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви