Тихомир Янакиев
Тихомир Янакиев

Няма щети по плажовете на Созопол

Това заяви кметът Тихомир Янакиев в сутрешния блок на бТВ в отговор на сигнал от концесионера, че лошото време е отнесло големи количества пясък от централния плаж в града и плаж „Харманите“.

„Аз не виждам нищо по-различно от състоянието на плажа в сравнение с предни години. Нито вчера, нито онзи ден е имало морски бури, които да са по-различни от тези, които са характерни за сезона“, заяви Янакиев.

Според концесионера на Централния плаж в Созопол, ако му е било позволено да изгради диги на плажа, е нямало да се стигне до щетите

„Аз не виждам, като вкараш багер на плажа, как ще спреш дъжда – за мен това няма смисъл“, заяви още кметът.

По думите му водата, която се е задържала по плажната ивица, е част от обичайната ситуация. По-късно тези количества се отичат в морето.

Единствената щета е, че на плажа има разрушена подпорна стена, която разделя плажната ивица от морската градина

Разрушената подпорна стена
Разрушената подпорна стена

„Стената е част от обхвата на концесионера – негово е задължението да я поддържа“, категоричен е кметът.

Относно плаж „Харманите“ и сигналите от местния концесионер, че водата от дъждовете е отнесла пясъка, Янакиев коментира, че задържалата се вода върху плажа е част от водосбора.

„Откакто се помня, там е водосборът на местността. Това не е нещо необичайно. Като са раздавали концесиите, е трябвало да им кажат“, каза още кметът на Созопол.

Снимки: бТВ

1 КОМЕНТАР

  1. Съгласна с г- н кмета. Природата ще си свърши работата. Плажа на
    Хармани винаги си е имало това отваряне , което ние наричахме като деца рекичката, до края на зимата ще се прибере .Концесионера да махне тези бараки, така наречените заведения, който не спазват никакви хигиенни изисквания. Задимяват и замърсяват пътя по крайбрежната улица. Спират хубавата гледка към морето. Но къде ти от там падат $$$$.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви