От понеделник започваме ваксинацията на бургаските учители. Това съобщи кметът на Бургас Димитър Николов пред журналисти днес.

Той допълни, че всеки ден се увеличават желаещите да се ваксинират сред учителите. Първоначално са били под 10%, а сега вече са близо 30%. Имало и запитване на учители за характеристиките на втората ваксина, за да си приложат нея.

Очаквам РЗИ-Бургас да ни дадат ясен график и точните количества на очакваната ваксина на „Moderna“, за да може тези, които имат желание да си я поставят, да имат избор между нея и тази на Pfizer. До този момент имаме по-обширна информация за тази на Pfizer, очакваме същото да се случи и за „Moderna“. Знаем само за разликата в температурата по съхранение, но не знаем повече за действието и периода на имунитет„, каза кметът.

По отношение на щетите на наводненията през последната седмица, кметът сподели, че три екипа на Община Бургас обикалят засегнатите места. Те са разпределени в Ченгене скеле, село Извор и село Димчево. Администрацията очаквала описание, защото засега имали наблюдение само върху видимата страна от щетите по инфраструктурата – тротоари, асфалт, бордюри.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви