„Няма да има никакво наказание за Георги Братоев. Националният отбор е за тези, които искат да са в него,“ така президентът на БФВолейбол Любо Ганев коментира отказа на състезателя на „Нефтохимик“ да пътува с националния отбор за евроквалификацията в Израел.

„След последния приятелски мач със Северна Македония в София Георги Братоев ми каза, че не се чувства на мястото си, че не може да помогне. В националния отбор има доста лишения. Трудно е. Волейболът е колективна игра и ако някой не е мотивиран, веднага се чувства от останалите. Треньорът Силвано Пранди знаеше. Казах му, че е редно Братоев да го съобщи лично. Странно е от моя страна решението му, от негова не е. Приемам го. Само най-мотивираните ще играят за България. Без значение дали са при юношите или мъжете, при девойките или жените. От тази година всеки гейм има значение.

Нашата цел в Израел е да направим четири победи по 3:0 и да се класираме. Георги Братоев е от опитните състезатели. Логично е младите да го гледат, а когато не дава добър пример, няма място там. Няма как да влезем в съзнанието на някого. Целите са много ясни. Още на първото събиране с отбора казах: „Ние като федерация можем да създадем всякакви условия. Първа класа в самолетите, най-хубавите хотели. Но когато сте на игрището, всичко е във вашите ръце.“ Нашата цел е да подсигурим средства, търсим партньори. И го правим. Но всичко накрая зависи от момчетата.

Треньорският щаб е подбран перфектно и ние не се месим. Няма никаква драма в решението на Жоро. Приятели сме. Който е в отбора, играе първо за България. После за съотборниците си, след това за феновете и най-накрая за федерацията.
Цветан Соколов се прибра навръх рождения си ден от Москва. Но той пожела да се върне възможно най-скоро. Предложих да закъснее малко. Нямаше значение, че е Нова година или рожден ден. Присъствието на Ники Николов се усети осезаемо. Много съжалявам, че се контузи в предпоследния мач и затова не пътува. Само тези, които са здрави и най-добре подготвени са в тима.

И аз искам сега да изляза и да играя, но не мога за съжаление. Минало ми е времето. Аз никога не съм губил мотивация да играя волейбол. До последната топка, която забих, се забавлявах. Друг човек съм. Спортът за мен беше удоволствие. Всичко, което постигнах в живота, е благодарение на волейбола“, каза Ганев по време на първата си пресконференция за 2021 г. в Пресклуб „България“.

Мачовете от Израел ще бъдат излъчени по БНТ 3. В първия мач от група „В“ на европейските квалификации България се изправя срещу Австрия. Двубоят е днес – 13 януари от 19:00 часа българско време. Със същия час е и вторият мач на наши тим, като на 14 януари играем срещу домакините.

Следващите двубои са на 16 и 17 януари съответно срещу Австрия от 21:00 часа и Израел от 20:00 ч.

Целта е двубоите да са по национална телевизия, за да могат да гледат повече хора. Интересът сред българските фенове към спорта е много голям.“

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви