Футболистите на „Черноморец“ ще проведат първата си тренировка за 2021 г. На терена те ще изляза, водени от новия старши треньор на тима Малин Орачев, който зае мястото на освободения Слави Костенски.

Преди началото на подготовката за пролетния дял от първенството на Трета лига има още една промяна в спортно-техническия щаб на „акулите“.

Помощник треньор на мъжкия отбор вече е Боян Андонов, който сменя на поста треньор на вратарите Венелин Димов. Димов остава в клуба, но ще изпълнява същата длъжност в Детско-юношеската школа.

Както е известно, дни преди старта на подготовката клубът се раздели със Слави Костенски. Бившият вече старши треньор съвместяваше две длъжности, като той бе и директор на Детско-юношеската школа. Сега позицията му в ДЮШ на „Черноморец“ ще бъде заета от Нено Ненов.

Решението за освобождаването на Слави Костенски е било продиктувано от несъответствие между неговите виждания и тези на председателя на УС на „Черноморец“ Радостин Кишишев. Разминавания имало в мненията за политиката и бъдещото развитие на клуба, мъжкия отбор и за трансферната политика.

„Не бяхме на едно мнение. Затова прецених, че е по-добре да се разделим сега, по време на паузата на първенството, за да може новият треньор да има време да се запознае с футболистите, отбора и обстановката, да проведе пълноценна подготовка и да преследва целите, които сме си поставили. Със сигурност смяната не е продиктуване от липса на резултати. Напротив – Слави Костенски се справи отлично, оставяйки отбора на първо място във временното класиране. Все пак считам, че откакто имам по-големи правомощия в клуба, а именно откакто станах председател на УС, клубът се развива добре. Именно в името на още по-доброто му развитие взех и това решение,“ разкри пред официалния сайт на клуба Кишишев.

Отборът през паузата напуснаха Симеон Русев, Валентин Иванов и претърпелият тежка контузия Даниел Бенчев.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви