Община Бургас извърши по-бързо изчисляването на задълженията към градската хазна за 2021 г., за да имат хората повече време да ги заплатят с отстъпка. Напомняме, че ако направите това до 30 април, отстъпката е 5 %.

Тя важи за данък върху недвижимите имоти, такса битови отпадъци и данък върху превозните средства. Освен за изброените три налога, Общината вече приема плащания и за патентния данък.

Още едно важно напомняне – съгласно нормативната уредба, задълженията за съответния местен налог се погасяват по реда на възникването им, тоест за заплащане на текущи задължения следва предходните данъчни периоди да бъдат надлежно погасени.

В Бургас местните си данъци можете да проверите и заплатите по електронен път. За целта посетете платформата ЕЛЕКТРОННИ УСЛУГИ тук:

https://www.burgas.bg/bg/info/index/129

В нея ще откриете и калкулатор за изчисляване на автомобилния данък. Електронните услуги се ползват с ПИН код, който е посочен в годишните съобщения, а може да бъде получен лично или от упълномощено с писмено пълномощно лице в общинската дирекция „МПДТР“ – ул. „Александровска“ №83.

Желаещите да заплатят по стандартния начин своите задължения могат да ползват ПОС терминали и каси в Касов салон на ул. „Александровска“ №83; касата в Центъра за обслужване на граждани на гърба на сградата със седемте колони на ул. „Александровска“ №26; касите на ЦАУ „Възраждане“ в к-с „Меден рудник“, до бл.26; ЦАУ „Освобождение“ в к-с „Славейков“, до бл.49; ЦАУ „Изгрев“ в к-с „Зорница“, бл.47; ЦАУ „Зора“ в к-с „Лазур“, ул. „Перущица“ 67; ЦАУ „Долно Езерово“.

Плащания могат да се извършват и на касите на Банка ДСК, „Български Пощи“, Изипей, Айкарт и Транскарт Файненшъл сървисис в цялата страна.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви