Втородивизионният „Созопол“ започна подготовка с ново попълнение в редиците си. В първото занятие за 2021-а на „Арена Созопол“ се включи Борис Тютюков. Последно нападателят игра за „Литекс“, а интересът към него е от половин година, разкри спортният директор на „Созопол“ Румен Димов.

„Небесносините“ се разделиха общо с петима футболисти. Това са Кристиян Иванов, Кристиян Парашкевов, Расим Сюлейман, Стефан Стойнов и Трайо Грозев.

Първите трима бяха освободени от клуба. 22-годишният вътрешен полузащитник Стефан Стойнов напусна по взаимно съгласие през декември. 36-годишният Трайо Грозев пък е получил добра оферта от Австрия, където ще продължи с футболната си кариера.

На овакантените места се очакват двама опитни с класа играча и двама по-млади техни колеги. Става въпрос за нападател и двама полузащитници. На проби ще пристигне и състезател от първа лига.

„Предстоят тежки тренировки, за да са добре физически и тактически подготвени футболистите“, заяви старши треньорът Маргарит Димов

През първите дни ще се извършат медицинските изследвания на отбора. Подготовката е разделена на три етапа, като в първия ще се наблегне на физическата подготовка. Във втория етап ще се разработват спортно-техническите детайли и ще се отработват елементите от начина на провеждане на футболните срещи, като ще се изиграят и седем контролни срещи. В третият етап ще се работи предимно за освежаването на отбора и подготовката му за първия двубой от първенството на Втора лига.

Договорените контроли през зимната подготовка за сезон 2020/2021 г. са седем:

16.01. /събота/ – Черно море Варна – Созопол
20.01. /сряда/ – Арда Кърджали – Созопол
23.01. /събота/ – Ямбол – Созопол
27.01. /сряда/ – Созопол – Локомотив Пловдив
30.01. /събота/ – Розова долина Казанлък – Созопол

3.02. /сряда/ – Черноморец Бургас – Созопол

6.02. /събота/ – Созопол – Черно море Варна

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви