Илон Мъск
Илон Мъск

Илон Мъск стана най-богатият човек в света с нетни активи за над 185 милиарда долара, предава БНР

Рязкото поскъпване на акциите на неговата компания Tesla Inc. изтласка Илон Мъск над собственика на Amazon.com Джеф Безос, който от 2017 г. насам беше най-богатия човек от 2017 г., но в момента неговото състояние се оценява на около 184 млрд. долара.

Акциите на Tesla поскъпват с 5,6% към 800 долара за една акция, докато тези на Amazon.com се повишават далеч „по-скромно“ с 1,7% към 3194 долара за акция.

Увеличаването на богатството на Мъск през последната година бележи най-бързото в историята изкачване към върха на списъка на най-богатите хора в света

и бележи драматичен финансов обрат за известния предприемач, който само преди 18 месеца беше в заглавията на медиите с бързото изчезване на кешовите наличности, припомня Националното радио.

Илон Мъск стартира 2020 г. с богатство на стойност около 27 милиарда долара и едва влизаше в топ 50 на най-богатите хора в света

Драматичният ръст на акциите на Tesla, които се е увеличиха с над 740% през последната година и доведоха до пазарна капитализация от 750 млрд. долара на компанията за електромобили, увеличиха личното богатство на Мъск с над 150 милиарда долара.

Любопитно е да се отбележи, че само в рамките на последните 12 месеца Илон Мъск е спечелил повече от цялото богатство в размер на около 132 млрд. долара на бившия собственик на Microsoft Бил Гейтс.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви