След дълго очакване Домът на нефтохимика отново отваря врати за почитателите на музиката и театъра. Публиката ще се докосне до напълно новата атмосфера в културния център още тази седмица. Мащабната реконструкция е осъществена по проект, финансиран по ОП „Региони в растеж“ и собствен принос на Община Бургас.

Първото събитие от календара на Дома на нефтохимика за месец януари е благотворителният концерт „Да дарим възможност“, който ще се проведе на 09 януари, събота, от 18:30 часа в зала „Тончо Русев“.

В него ще участват изпълнителите от Red Light District Project, които са познати на бургаската публика с изявите си в So Far Sounds Sofia, „Джаз в Бургас“, Local Fest, „Младежки StartUp Fest“, „Бургас Рън“, July Morning и други. В предстоящия им концерт ще се включи виртуозният саксофонист от Кипър – Александрос Красидес.

Билети може да закупите на касата на билетен център „Часовника“ или на място в деня на събитието на стойност 10 лева. Поради епидемичната обстановка капацитетът на залата ще бъде ограничен на 30%.

Проектът „Да дарим възможност“ е на Ротари клуб Бургас – Пиргос се реализира от 2008 година. Чрез него се подпомагат изявите на даровити деца в сферата на точните и хуманитарните науки, изкуството и спортът.

На 13 януари от 19:00 часа на сцената в зала „Тончо Русев“ ще бъде поставен авторският концерт – спектакъл на Виктор Калев „Грамофонът“. Актьорът гостува отново в Бургас поради големия интерес към постановката. „Грамофонът“ е своеобразно пътешествие през годините, заредено с носталгия, хумор и любов.

В него зрителят става съпричастен към една сбъдната мечта. Постановката се осъществява от Културна организация „Арт ателие“ и ПК „Ажур Пико“. Билети се продават на касата на НХК.

Театралният музикално – танцов спектакъл за деца „Червената шапчица“ е поредното заглавие от януарския афиш. Той ще се играе на 15 януари в две представления – от 18:00 и 19:00 часа.

Спектакълът е със специалното участие на Даниела Туртуманова, а на сцената ще видите още младите актьори Йоана Иванова, Яцек Янков, Надя Илиева, Филип Дончев и Берна Касимова.

Режисурата и хореографията са на Мария Маркова, текст – Радостина Николова, костюми – Мария Коева.

Всички събития в Дома на нефтохимика ще се провеждат при стриктно спазване на противоепидемичните мерки срещу ковид – 19. В сила е ограничението за 30% заетост на местата в салона, като зрителите ще сядат през два стола.

Задължително е носенето на предпазни маски, спазването на физическа дистанция, както и на останалите противоепидемични мерки за безопасност.

На 28 януари, четвъртък, от 18:00 часа на сцената на НХК ще се играе комедийният спектакъл „Баща ми се казва Мария“. Автор на спектакъла е Иван Ангелов, а режисьор – Асен Блатечки.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви