Васил Евтимов: Нашият сезон ще започне от другата седмица
Васил Евтимов: Нашият сезон ще започне от другата седмица

Старши треньорът на „Черноморец“ Васил Евтимов заяви след загубата от „Балкан“ със 76:92, че сезонът за неговия тим ще започне от следващата седмица

Той не скри разочарованието си от слабата ефективност на играчите от резервната скамейка, които по никакъв начин не са помогнали на отбора в срещата.

Радостната новина е че за следващия мач Марвин Смит ще бъде на линия. Той пропусна три последователни срещи поради контузия. Американецът лекува разтежение, но за домакинството с „Черно море Тича“ треньорското ръководство ще може да разчита на него.

„Нашият сезон ще започне от другата седмица. Неприятна загуба, искахме да спечелим мача, но не се получи. В Балкан се видя, че няма техен играч, който да играе над 28 минути. Имат повече играчи. От тяхната пейка влизаха с енергия и това им помага да бъдат по-агресивни. Имаха 6 грешки, ние имаме 20 и разликата е там. Борбата под коша я спечелихме, но загубихме топката. Казах на момчетата, че ако искаме да спечелим срещу Балкан, не може да изгубим топката повече от десет пъти. Ние я загубихме цели двайсет.

Започнахме много добре срещата. Това е втори мач, в който започваме добре, първият беше с Ямбол. Проблемът беше, че през първото полувреме много лесно им давахме кошове. Надбягаха ни и просто никой не спираше топката. Работим го всеки ден на тренировка, явно трябва да продължаваме да го правим още повече.

Поздравявам Балкан, защото дойдоха да вземат реванш, знаех, че ще бъдат подготвени за този мач. Мисля че се получи интересен двубой. Най-вече второто полувреме, защото мачът бе равен, тогава играхме равностойно. Но пет минути преди края в моя отбор имаше само четирима души, които бяха отбелязали. Може би 43:2 т. е пейката на Балкан срещу нашата.

В Плевен беше по същия начин. Трябва да намеря начин, момчетата, които влизат от пейката, да помогнат по някакъв начин. На този етап нещата не се получават, трябва да продължаваме да работим. Трябва да се опитаме нашата резервна скамейка да има по-голям принос към успехите на Черноморец.

Имахме контузен играч – Марвин Смит, който срещу Черно море тича ще може да играе“.

Капитанът Константин Коев допълни:

„В течение на мача се видя ротацията на Балкан, все пак са шампиони в последните две години. Имат и амбиции за тази година. По-дългата резервна скамейка, според мен, оказа влияние. Въртяха отбора си, влизаха свежи момчета, които поддържаха едно постоянно ниво, което ни не можахме да направим през целия мач. Заслужено победиха и ги поздравявам за успеха“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви