Играещият във френския „Шомон“ Георги Петров започва тренировки с родния „Нефтохимик“. Завръщането на волейболиста в Бургас е за определено време и е свързано с националния ни тим.

Петров бе извикан в разширения състав на мъжкия национален отбор по волейбол на България за предстоящата европейска квалификация в Израел. Селекционерът Силвано Пранди, който е наставник и във френския тим, обаче освободи бургазлията от групата за предстоящите контроли със Северна Македония в София. При нужда Георги Петров ще бъде извикан отново.

От състава отпадна Илия Петков, който също ще продължи подготовка с шампиона. Извън групата още са: Владимир Станков, Гордан Люцканов, Светослав Гоцев и Жулиен Георгиев.

С националите напред продължава 17-годишният син на Владо Николов – Александър Николов. Юношата направи дебют за „лъвовете“ в първите контроли със Северна Македония, завършили с победи за българите с 3:2 и 3:1. Александър Николов, който е роден 2003 година, бе удостоен от домакините с приз за най-млад играч в приятелските срещи.

Северна Македония връща визитата ни с контроли на 5 и 6 януари в столичната зала „Христо Ботев“. Европейската квалификация в Израел е от 12 до 17 януари.

Групата от 14 състезатели за приятелските срещи: Разпределители: Георги Братоев, Георги Сеганов; Диагонали: Цветан Соколов, Димитър Димитров; Посрещачи: Тодор Скримов, Мартин Атанасов, Аспарух Аспарухов, Александър Николов; Централни блокировачи: Николай Николов, Алекс Грозданов, Николай Къртев, Стефан Чавдаров; Либеро: Владислав Иванов, Петър Каракашев.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви