305 семейства от община Созопол ще бъдат подпомогнати с по един хранителен и един хигиенен пакет от Български червен кръст.

Това са лица, засегнати от кризата с коронавируса, изгубили своята работа и останали без доходи, поставени под карантина и социално слаби семейства, които не получават социални помощи по реда на Закона за социално подпомагане и не са включени в списъците за подпомагане с храни по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане, съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица 2014 – 2020 г.

Всички пакети са осигурени във връзка с постановление на Министерски съвет № 108/28.05.2020г. и Апела на Международната федерация на Червения кръст и Червен полумесец по програма „Дейности в отговор на КОВИД 19 в България“. Кметовете по населени места работят в отлично сътрудничество с БЧК и Агенция социално подпомагане, за да могат семействата да получат своите помощи в най-кратки срокове.

Във всеки хранителен пакет има брашно, ориз, спагети, зрял фасул, леща, бяла захар, олио. Семействата ще се снабдят и с предпазни маски, дезинфектант за ръце, сапун, паста за зъби, четка за зъби, шампоан, мокри кърпички със спирт и прах за пране.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви