Дойде времето за старта на строителните дейности по изграждане на Северния обход на Бургас. Заедно с Южния, той ще осигури пълното извеждане на транзитния автомобилен трафик извън града. Едновременно с това двата обхода правят по-бързо, безопасно и комфортно пътуването от вътрешността на страната към курортите на юг и север от Бургас, което носи допълнителна звезда на регионалния туризъм. Това написа кметът на Бургас Димитър Николов в социалните мрежи.

„В живота на градовете нещата не винаги се получават толкова бързо, колкото ни се иска. Много често минават години от раждането на идея, осигуряването на средства, създаването на добър проект и реализацията. Нужни са упоритост, търпение и обществено единство“, споделя Николов.

На 5 януари 2021 г. стартира изграждането на обект: Обходен път на гр. Бургас – от км. 230+700 на път I-9 Сарафово-Бургас до км. 493+550 на път I-6 Ветрен-Бургас – и локални платна. За целта се въвежда временна реорганизация на движението на път I-6 Ветрен-Бургас преди вход-изходите на селскостопанския надлез в двете посоки. Тя ще е в сила до 16.06.2022 г.

Това е изключително важен за нас проект, тъй като Северният обход дава и възможност за развитие на Бургас в западна посока с търговско-индустриални дейности. Неговите локали ще дадат път за развитието на нови бизнес начинания.

Северният обход ще посреща идващите от автомагистрала „Тракия“ автомобили в района на сега съществуващия селскостопански надлез преди влизане в Бургас. На негово място ще бъде изградена така наречената пълна детелина. През тази детелина автомобилите, на които не се налага минаване през областния град, ще могат да завият наляво. През вече отчуждените части от сегашните ниви те ще пътуват по нов четирилентов път в посока Пети километър. Там ориентировъчно се пада средата на Северния обход.

При Пети километър ще се изгради мостово съоръжение, като е предвидена и връзка към предприятията и свободните парцели наоколо, които се оформят като перспективна бизнес зона. След Пети километър новият път продължава до района на Тенис център „Авеню“ и близкия Аутлет. Там ще има пътен възел от типа тромпет, а под него малко кръгово кръстовище.

Северният обход свършва на това място, като се влива в обновения и разширен четирилентов път през бургаския квартал „Сарафово“ към Поморие – Ахелой – Несебър – Слънчев бряг.

В живота на градовете нещата не винаги се получават толкова бързо, колкото ни се иска. Много често минават години от раждането на идея, осигуряването на средства, създаването на добър проект и реализацията. Нужни са упоритост, търпение и обществено единство.

„Благодаря ви за търпението, докато трае изпълнението на мащабния проект. Шофирайте внимателно и спазвайте пътната сигнализация! Весело посрещане на новата година! Нека да сме здрави и тя да е по-успешна както за всеки от нас, така и за Бургас!“, завършва Николов.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви