Москва образува наказателно дело и обвини официално Алексей Навални за измама в особено големи размери, съобщи представител на Следствения комитет Светлана Петренко, цитирана от РИА Новости

По нейни думи Главно следствено управление е събрало достатъчно данни срещу Навални и свързани с него лица. Ставало дума за средства в размер на 588 милиона рубли, които били събрани като дарения от физически лица за неправителствени организации, сред които и Фонд за борба с корупцията, Фонд за подкрепа на медиите, Фонд за защита правата на човека и други.

Парите били предназначени изключително за целите на тези организации, но Навални като техен фактически ръководител използвал повече от 356 милиона рубли за лични цели, в това число за придобиване на лично имущество, материални ценности и разплащане на разходи, включително и за почивка в чужбина, твърди Петренко.

Само часове по-рано стана ясно, че руската Федерална служба за изпълнение на наказанията (ФСИН) заплашва да замени с реален затвор условния наказателен срок на опозиционера Алексей Навални по делото „Ив Роше“, тъй като той „се отклонява от контрола на наказателно-изпълнителната инспекция“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви