Маска с мед и лимон за перфектно почистване на лицето

Дори кожата на лицето ви да не изглежда замърсена, е добре преди празниците да й направите едно по-сериозно почистване. С домашна маска ще отстраните не само замърсяванията, но и мъртвата кожа, както и появилите се черни точки (ако имате мазна кожа например). Най-важното – така подготвяте лицето си да усвои пълноценно полезните съставки на козметичните продукти, които нанасяте след това. Маската, която може да използвате, е лесна и не отнема много време.

Трябва само да смесите мед и лимон в съотношение 3:1 и да нанесете с леки масажиращи движения върху лицето. Оставете да подейства 5 минути и изплакнете с хладка вода.

Маска от жълтък, мед и овесени ядки за мигновено освежаване на лицето

Поглеждате се в огледалото и не оставате доволни. Кожата ви е повяхнала, имате уморен вид, а тенът ви е сивкав… Спокойно, този проблем има решение. Маската, която ви предлагаме, е перфектна точно за такива ситуации. Освен това е много подходяща за целия зимен период, тъй като има и подхранващи свойства.

Разбъркайте 1 жълтък, 1 с. л. мед и фини овесени ядки. Нанесете сместа върху лицето и се отпуснете със затворени очи в тъмна стая за около 15 минути. След това изплакнете лицето с хладка вода и нанесете крем.

Маска от жълтък, мед, зехтин и оцет за красива коса

Косата е перфектният аксесоар на лицето. Но за да изглежда добре, трябва да бъде здрава, еластична и бляскава. Такава е поддържаната коса. В последния момент може да си помогнете с една лесна и ефикасна маска.

Разбъркайте 1 жълтък с 1 с. л. мед, 1 с. л. зехтин и 1 с. л. ябълков оцет. Нанесете в корените и по цялата дължина на косата. Ако е дълга, може да удвоите количествата. По желание може да добавите и 1 с. л. от шампоана, който използвате, но не е задължително. Оставете да действа 5-10 минути и изплакнете добре с топла вода.

rozali.com

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви