Възрастен мъж е починал след пожар в къща в с. Босилково, общ. Сунгурларе, съобщиха от полицията. Мястото е било обитавано от трудно подвижен 72-годишен мъж.

Дошлите на място полицейски служители установили, че сигнала за инцидента е подаден от сестрата на мъжа, живееща в съседен имот. По думите й, тя забелязала дим от прозорците на обитаваната от брат й стая и заедно с други жители от селото започнали с подръчни средства да гасят пожара.

При потушаването му констатирали, че изгоряло леглото с дюшека и одеялото, на което лежал 72 годишния мъж. От инцидента същият починал, като тялото му било силно обгоряло. При извършения оглед в близост до леглото са открити пепелник и кибрит.

Трупът на мъжа е откаран за аутопсия в отделение „Съдебна медицина“ към УМБАЛ – Бургас. По случая е образувано досъдебно производство.

Съобщение за пожар е имало и за частна едноетажна къща, разположена на ул. „Първи май“ № 9 А в с. Кошарица, обитавана от 60 -годишен мъж. Установено е, че причина за инцидента е запалване на печка с дърва.

Изгоряла е цялата къща, както и съхранявано в нея имущество. 60-годишният мъж е пострадал и е с изгаряне по тялото, настанен за лечение в УМБАЛ – Бургас, без опасност за живота. Огънят е потушен от два противопожарни екипа.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви