Марк Славов
Марк Славов

В края на годината, когато е време за равносметка на направеното и оценка на постигнатото, бяха номинирани и избрани най-добрите родни спортисти. Направиха го спортните федерации, на местно ниво – общините, предстои да бъде излъчена и петицата на България за 2020 г.

Прави впечатление напълно професионалното експертно подреждане в анкетата на списание „Атлетика“ за „Атлет на България“ за 2020 г. В годината, в която заради пандемията от коронавирус бяха отменени всички европейски и световни първенства, както и олимпийските игри в Токио, Габриела Петрова спечели 23-ата анкета. Второ място зае петкратната победителка в тази класация Ивет Лалова-Колио.

Екипът на www.atletikabg.com припомня най-важните моменти на атлетите от топ 10 на България за 2020-а година.

Един от тях е подгласникът на двете големи имена в родната атлетика Марк Славов, който успя да влезе сред големите в копието. След допитването на експертите на специализираното издание той застана на трета позиция в анкетата

Роденият в Бургас атлет заслужи място в топ 10 на България с националния си рекорд на копие, със сребърния медал на балканския шампионат с рекордно постижение.

През 2020 г. Марк Славов направи само четири старта. Бургазлията започна сезона с титла на националния шампионат по хвърляния в Балчик на 7 март и резултат – 69.38. Извънредното положение промени целия състезателен календар, но 26-годишният Славов продължи подготовката си.

В двете си състезания на националния стадион „Васил Левски“ в София Марк показа стабилна форма със 74.36 на 26 юли и 73.38 на 9 август, когато спечели националната титла.

Потенциалът си феноменалният Марк разгърна на 20 септември на балканския шампионат за мъже и жени, когато подобри националния рекорд с 83.40 за второто място на състезанието

Това бе и най-силното постижение в мъжката ни атлетика през 2020-а, а ако го повтори няколко пъти през 2021-а, Славов има и големи шансове за олимпийска квота.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви