Федерацията срещу кражба на интелектуална собственост (FACT) предупреди, че ще наложи тежки санкции за нелегално излъчване на мача между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев в социалните мрежи

Според организацията, множество фенове са използвали мобилните си телефони, за да заснемат предплатения сблъсък и да го излъчват на живо във “Фейсбук”. По техни данни, стотици потребители са нарушили закона по този начин, като един дори е имал близо 100 човека, гледащи на живо от профила му. “Да гледате спорт или каквото и да е друго съдържание, като избягвате официалния доставчик, дали го излъчвате в социални медии, на личен уеб сайт или използвате каквото и да било устройства – това е нелегално. Да потребявате такова съдържание е незаконно, като носи строги присъди до 5 години”, заяви Киъпър Шарп, изпълнителен директор на FACT.

Британските медии припомниха случая на Крейг Фостър, който излъчи по този начин на живо във „Фейсбук” мача между Антъни Джошуа и Владимир Кличко през 2017 г. Тогава 4000 души гледаха безплатно двубоя през профила му, за което той беше глобен с 85 000 паунда.

Слава.БГ

 

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви