Стефан Николов
Стефан Николов

Стефан Николов е новият носител на Златен глобус „Кор Кароли”. Наградата е за успешното участие и отлично класиране на шкипера и неговия екипаж на яхта Finoor S в трансатлантическата регата ARC 2019 г, проведена в периода ноември – декември 2019 г.

Стефан Николов бе отличен за I място в клас Cruising F на Atlantic Rally for Cruisers 2019.

Водената от шкипера Hallberg-Rassy 412, с екипаж Силва Николова и Антон Чавдаров, от яхт клуб „Порт Бургас”, финишира 65-та по ред от стартиралите над 190 екипажа и първа в своя клас Cruising F. 2801 морски мили от Гран Канария до Сейнт Луша за 17 денонощия, 19 часа и 10 минути, VMG 6.56 kn;

С грамоти бяха отличени останалите номинирани – Диана Маркова и Даниел Йорданов, състезатели от ОВК „Несебър 2000” в класовете Laser 4.7 и Laser Radial за постиженията им през изминалата година и екипажът на яхта Wasabi Dentaprime, с шкипер Валентин Николов, от ЯК „Черноморец” Бургас.

Носител на наградата за журналистика на името на Тинко Трифонов е Васил Попов, автор на книгата „Следвайки слънцето. 1311 дни през трите океана“

Със специални награди за принос в развитието на ветроходството бяха отличени юбилярите Димитър Генчев, Христо Митев и Румен Кирчев.

41-ата церемония по връчването на преходния приз на фондация „Кор Кароли” се проведе в присъствието само на номинираните и членове на УС на фондацията, и бе излъчвана на живо в интернет.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви