Празнични концерти, куклени представления, спектакли и обзорни материали са включени в коледно-новогодишната онлайн програма на Община Бургас. Тя ще може да се гледа на ФБ страницата на администрацията:

https://www.facebook.com/Burgas.Municipality

Началото е в деня преди Рождество Христово – на 24 декември, от 11 ч., ще бъде излъчен спектакълът на бургаския Държавен куклен театър „Коледа с приятели“, а в 13 ч. – концерт на група „Горещ пясък“.

В празничния 25 декември е предвиден концерт на ПФА „Странджа“ от 12 ч., от 14 ч. часа поздрав на Духов оркестър – Бургас, а от 16.00 ще започне първата част на филма „Бургас – вълнуващ и артистичен“ – едновременно празничен поздрав и обзор на културния живот в града през годината. Втората част е от 13 ч. на 1 януари 2021 г.

На 26 декември малчуганите ще могат да гледат веселия спектакъл на Кукления театър „Тримата снежковци“. За почитателите на оперното изкуство е празничният концерт „Коледни звезди“ от 13 ч. От 15.00 часа ще започне концертът „Чардаш, вино и любов“ със солисти Людмила Михайлова и Диман Панчев.

В празничната програма до 3 януари са включени още много събития. Ето част от тях: коледен поздрав на хор „Милка Стоева“, концерт на ВА „Фортисимо“, поетични импресии „Гласовете на Бургас“, с участието на Стефан Диомов, Недялко Йорданов, Тони Димитрова, Димитрина Тенева, Мира Искърова, Жан Шейтанов, Тони Минасян, Ива Папазова, Никола Парашкевов, концертът „Обичам Бургас“ с любими бургаски изпълнители, изпълнения на фолклорен ансамбъл „Никола Гинов“, както и първият онлайн фестивал на бургаското документално кино.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви