Строеж на северния морския бряг в Китен предизвика вълна от недоволство. Теренът е купен от частен инвеститор, а разрешението за строителство е издадено преди месец.

След подаден сигнал, че се руши брегът Община Приморско започна проверка.

Според зам.-кмета на общината арх. Петко Гечев нарушения няма, защото все още няма строителни дейности, свързани с бетонови работи и изграждането на сградата.

„Изкопните дейности над 90% са изцяло в имота на възложителя, който е частен, не е общински. Има минимални навлизания към морете – към бъдещата алея и в съседния общински имот“, обясни арх. Гечев.

В момента е в ход процедура за издаване на заповед със задължителни указания за възстановяване на тези засегнати части. Ще бъдат наложени санкции според закона, посочи той.

„Нарушения е силно казано да има, не се извършват незаконни дейности“, твърди обаче Марин Маринов, управител на строителната фирма.

Всичко, което е разрушено, ще се възстанови за сметка на инвеститора, каза той.

„Тази алея е бъдеща и граничи с парцела на инвеститора. Проектът, който строим, е вкопана къща. Няма нищо, което да пречи на гледката и да загрозява пейзажа“, каза още Марин Маринов.

„Общината е констатирала отклонения и те ще бъдат вменени на строителя и възложителя. Това е еднофамилна жилищна сграда“, посочи и арх. Петко Гечев.

btv.bg

1 КОМЕНТАР

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви