Бюджет 2021 ще е много труден и тежък и със сигурност той ще бъде по-малък спрямо текущия бюджет, който сега изпълняваме. Това призна кметът на Бургас Димитър Николов по време на днешното заседание на Общински съвет.

Светът се променя и ако не участваме в тази промяна, то толкова по-зле за администрацията на Община Бургас. За съжаление това ще се отрази и в данъците, които ще плащат бургазлии. Постоянно търсим възможности за оптимизиране на разходите на администрацията„, сподели още той.

Кметът допълни, че в много общините има възможност за допълнително търсене на резерви, с цел намаляване на разходите, но местната администрация трябвало да избере вариант с най-голяма полезност.

Очакват ни много такива докладни за оптимизиране на разходите на Община Бургас. Това ще касае самият апарат и администрация, а няма да касае резултата. Надяваме се да има по-голям контрол, чрез допълнително използване на дигиталните технологии, да търсим все повече резерви. С това решение грубо ще спестим 400 000 лева по фонд работна заплата, около 60 000 лева в административните разходи„, каза Николов.

Той поясни, че цялостната визия на общината била непрекъснат процес. Такива реформи щяло да има в щата на администрацията, в общинските предприятия, в търговските дружества.

Призовавам съветниците да подкрепят реформите, защото ако не се реорганизираме, то не ни очаква полезно бъдеще„, завърши Николов.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви