Васил Евтимов: Това е истински баскетбол
Васил Евтимов: Това е истински баскетбол

Старши треньорът на „Черноморец“ Васил Евтимов изведе своя тим до поредна втора победа и обща трета в първенството на НБЛ. Бившият национал даде висока оценка на момчетата си при успеха с 89:84 над „Ямбол“

 

„Много съм доволен от моите момчета. Единственото нещо, което ме притеснява е, че имаше едно отпускане. Крайният резултат не показва това, което реално беше целият мач. Ние водихме с 20 точки през голяма част от срещата. Има шестима играчи с двуцифрен точков резултат, всички с над 10 точки. За мен това е истинският баскетбол. Както казах, изключително съм доволен. Имахме за задача да спечелим борбата под коша, но я загубихме. Затова пък компенсирахме с грешките – имаме само 12. Днес съм доволен и от играта на Марвин Смит, който започна да отбелязва и днес има 50% успеваемост в стрелбата за 3 точки. Имаме още един мач, с „Берое“. Ще бъде много трудно да играем в Стара Загора, чийто отбор, според мен, ще е нахъсан за победа. Същата цел ще преследваме и ние. Надявам се да завършим годината с още една победа в Плевен и да станем трети в шампионата, което ще е едно наистина много успешно начало за отбора ни“.

Капитанът Константин Коев заяви:

„Добра победа за нас. След успеха ни над Пловдив в последния кръг си бяхме поставили като цел днес да победим. Още повече, че отборът на „Ямбол“ показа, че не са лош отбор с победата си над „Берое“ и наистина се радвам, че успяхме да ги неутрализираме. Вече се готвим за мача в Стара Загора, защото него също трябва да го вземем.”

 

 

 

 

 

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви