Марк Джейкъбс
Марк Джейкбс

Дизайнерът и модна икона Марк Джейкъбс коментира нашумялата напоследък тема за разделението на облеклото според пола

Това се случва малко след като музикантът Хари Стайлс, по когото припадат милиони жени по света, излезе на корицата на Vogue в рокля и разбуни духовете.

За Джейкъбс обаче това не е нищо ново. Всъщност дизайнерът винаги е смятал, че дрехите нямат пол и не е спазвал подобни ограничения:

„Нося дамските колекции на Prada от 20 години, както и роклите от Comme des Garçons. В превод от френски това означава „като момчета“. Често ме питаха: „Но нима правят такива дрехи за мъже?!“ Отговарях им: „Че каква е разликата?“ Независимо дали един бранд е насочил колекцията си към дамите, или към господата, аз нося дрехите според личния си вкус. Винаги съм твърдял, че дрехите и бижутата нямат пол“, заяви наскоро Марк в интервю за списанието Town & Country.

Припомняме, че по-рано през годината Джейкъбс пусна линия дрехи, която определи като „полисексуална“ и нарече „Heaven„ – тя не е насочена към конкретен пол, а към всички, които припознават стила си в нея. И действително – всеки може да намери по нещо за себе си. Пълно е както с поли и рокли, така и с тениси, суитчъри, чанти и всевъзможни аксесоари.

eva.bg

 

 

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви