Теодора Петрова
Теодора Петрова

9-годишната Теодора Петрова от бургаското училище „Георги Бенковски“ спечели първо място в конкурса „С очите си видях бедата” на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – МВР

в категорията „Деца и ученици от всички общообразователни училища и центровете за подкрепа на личностно развитие в системата на предучилищното и училищно образование“.


Благодарение отличието на Теодора Петрова за пореден път бургаска картина бе наградена в станалата традиционна съвместна инициатива на МВР, Министерство на образованието и науката и Националния дворец на децата. Тематично конкурса, провеждан под егидата на Секретариата на откритото частично споразумение за големите бедствия (EUR-OPA) към Съвета на Европа, обхваща познанията на подрастващите, свързани с рисковете от бедствия и за начините на поведение и превантивни действия, първата долекарска помощ и дейностите на Единната спасителна система.
Провеждането на конкурса „С очите си видях бедата“ във всичките му етапи / районни, областни и национален/ се извършва по утвърдени правила, които дават равен достъп за участие на всички деца и ученици, разпределени в три национални и една международна категория, с оглед най-обективното определяне таланта, знанията и уменията на участниците.
Наградата на Теодора Петрова бе връчена от комисар Васил Василев – Директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Бургас. След церемонията, проведена при съобразяване с изискванията на КОВИД кризата, 9-годишната ученичка от училище „Георги Бенковски“ се запозна с работата на бургаските огнеборци, като разгледа обновяваната сграда на противопожарната служба, историческата експозиция към нея и противопожарните костюми и автомобили, ползвани от огнеборците в ежедневната си дейност.

 

 

 

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви