Ден за благодаря
Днес благодарете за всичко в живота ви

Кампания „Купи и Дари“ стартира отново. Тя е е ежегодна инициатива, имаща за цел да подкрепи социално слаби семейства и хора в затруднено положение, чрез събиране и дарение на дълготрайни хранителни и санитарни продукти от първа необходимост.

„Купи и Дари“ се реализира 11 поредни години в град Бургас, благодарение на клуб Ротаракт Приморие и Метро България. През тази година традицията се продължава от  от клуб Ротаракт Бургас-Пиргос .

Миналата година са били  закупени и дарени 1046 кг храна на социално слаби семейства към социалната трапезария в Бургас. БЧК предоставя списъците с нуждаещи се.

Даренията са били  66 бр единични пакети, 6бр. двойни пакети, 2бр. тройни пакети 1бр. четворен пакет, като средно един пакет(единичен) е 13,9кг.

Кампанията ще се проведе на 19-и и 20-и декември в магазин Метро в Бургас. Желаещите да се включат могат да закупят избрани от тях продукти и ги оставят в количките с надпис „Купи и дари“, намиращи се след касовата зона.

Препоръчителни хранителни и санитарни продукти са:

– Брашно, олио, оцет, сол, захар;

– Варива като боб, ориз, леща, спагети, макарони, юфка;

– Консервирани храни и храни в буркани: грах, царевица, лютеница, кисели краставички, чушки, маслини;

– Захарни и тестени изделия: вафли, кроасани, шоколад, солети, соленки, сухи пасти;

– Вакуумирани колбаси, кашкавал, сирене;

– Санитарни материали: сапун, шампоан, пасти и четки за зъби, веро, прах за пране, почистващи препарати.

Станете един от героите за онези, които се притесняват за препитанието си, на цената на минимална инвестиция от ваша страна, призовават от Ротаракт Бургас-Пиргос.

Благодарим ви! Бъдете здрави!

.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви