Старши треньорът на „Черноморец“ Васил Евтимов посочи слабите страни в играта на своя тим след загубата с 68:81 от „Левски Лукойл“.

„В този мач играхме добър баскетбол в продължение на 20 минути. В момента не сме готови да играем 30 минути, особено срещу отбор като Левски. Още преди двубоя казах на моите момчета, че трябва от самото начало да бъдем готови. Както видяхме мачът започна с 16:4. Когато стана 20 точки за противника, беше много трудно да се върнем, особено като сме гости. Трябва да спомена, че контраатаката ни беше много добре, вкарахме 26 точки. Но имаме 15 грешки. Исках да имаме 10.

Казах, че ако искаме да спечелим, трябва да спечелим борбата. В момента, в който Черноморец започне да побеждава в този елемент, ще има и много по-добри резултати. Ние загубихме борбата – 46-40. Имахме много лош процент от тройката – 21%. Ние сме отбор, който има най-малко по 7-8 тройки на мач. Днес просто не успяхме да вкараме шутовете. И другото, което ме притеснява, имаме само 6 наказателни удара.

Трябва да сме по-агресивни. Мисля, че с времето ще стане. Не сме играли от един месец. Преди това играхме три мача за една седмица. Нямаме никакъв ритъм. Сега влизаме в тренировъчен процес, също с много срещи. След тези 2-3 седмици ще можем да си направим равносметка“, каза Евтимов.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви