Цар футбол в Бургас е гол
Цар футбол в Бургас е гол

Футболът днес е пародия! Особено в Бургас. Всичко тук потъва в лъжи. Този бил виновен, онзи не взел акциите. Ситуацията няма общо с професионалния футбол – нямаме домакин, теренът е лош, доктор нямаме, медикаменти, – разкри след края на мача със „Спортист“

помощник треньорът на „Нефтохимик“ Николай Кръстев, който заяви че в понеделник ще подаде молба за напускане

„Шейховете“ направиха добър мач в последния кръг от есенния сезон, отстъпвайки с 2:4, загуба, която им отрежда последното място в класирането. Преди седмица те бойкотираха гостуването с втория отбор на „Лудогорец“, заради една неполучена заплата, и не са качиха на автобуса. Въпреки уверенията и гаранциите от ръководството на „Нефтохимик“, в лицето на новия собственик Анелия Златкова, играчите така и не са получили дължимото месечно възнаграждение, както и една премия. Така, вчера футболистите в зелено излязоха на трена с празни джобове за едната чест едва 15 минути преди началото на срещата. Тръгнаха си от стадиона за пореден път излъгани, но изпълнили своето задължение.

Николай Кръстев описа в детайли тежката ситуация, която цари на „Efbet Арена“ – стадион, ставал арена на големи и паметни футболни битки

„Само се говори, че нещо се върши. Всичко е измама. Това става години наред. Играхме го в ПСФК „Черноморец“, сега с ПФК „Нефтохимик“. Не може един човек, който няма нищо общо с града, да дойде и да оправи футбола в Бургас и да милее толкова много, колкото аз. Няма как да стане. Миналия сезон всичко беше оставено да се разбие заради една пуста премия. Не може да оставиш един готов отбор за едни пикливи пари, които не са толкова големи като сума“.

Бургазлията призна, че се сипят „лъжи след лъжи” от актуалните шефове на „шейховете” и призова бургаските спортни деятели да застанат и да кажат „Баста“ на всичко това

„Доволен съм от момчетата и от това, което показаха на фона на условията, теренът. Искам да изместя центъра на темата и да отправя едно пожелание към нашия треньор на вратарите, който претърпя тежка операция и бързо да се възстанови. Той е толкова години с нас и от тези нерви, които изхаби с тези ръководители стигна дотам да се страхува за живота си. Пожелавам му бързо възстановяване на Евгени Русев.
По отношение на футбола мога да определя всичко с една дума – пародия. Пародия на това, което трябва да се гради като футбол в град Бургас. На този стадион сме били зрители на високи нива мачове, Лига Европа, но откакто аз съм в този клуб – всичко потъва надолу. Само лъжи, лъжи, лъжи… Ръководни фактори, които се крият зад всеки следващ, който взима контролния пакет акции. Този бил виновен, че те не били взети от този, ами от друг, а това рефлектира на тренировките. Процесът е изключително труден, защото нямаме домакин, медикаменти, доктор – всичко това се трупа върху треньорите. Предният мач, който имахме, беше доста срамен, че не отидохме в Разград с нормална бройка футболисти, но това е продиктувано, че някои си мислят, че един футболист може да бъде третиран като общ работник или зидаро-мазач. Ако му платиш в последния момент, той ще почне да вдига стени. След 12 години спортна кариера той става негоден за спорта. Тези хора това нещо не го разбират и си мислят, че като не излезеш и не спазваш задълженията си могат да не ти плащат. Те не виждат как преживяват служителите им. На фона на всички неща, които се случват в света с пандемията разбирам, но недейте заблуждавайте хората. Защото най-лошото е да ги излъжеш и да ги оставиш да се надуват.

Днес буквално излязохме без разбор за мача, къде силни, слаби страни на опонента. Появихме се в последния момент, казах им да „спасим” този мач, защото срамът щеше да е още по-голям, и им благодаря.

Тези хора „горе” или ще пътуват някъде, или ще са по срещи с министъра на културата. Само оправдания, оправдания

Викторио Павлов, когато дойде, му казах, че тук нещата не се случват, както трябва и, че ще се скараме с него. Той може да го потвърди, а ръководителите си мислят, че са измислили футбола и ги боли за Нефтохимик.

Иска се концепция как да развиваме отбора и футбола в Бургас, заяви Николай Кръстев
Иска се концепция как да развиваме отбора и футбола в Бургас, заяви Николай Кръстев

В понеделник ще си подам оставката, не ме интересуват пари. За мен е важно да се развивам като треньор, момчетата да се развиват като футболисти

Тези условия с тези ръководители – няма как да стане. Който и да дойде тук, дори Ото Рехагел или Моуриньо – и те не могат да сторят нищо. Тези хора не заслужават момчетата в съблекалнята. Не знам какво смятат да правят шефовете. Факт е, че нямаш възможност да дадеш пет лева. Излез и кажи на хората това, което е.

Така беше преди три години, но сега… След като нямаш пет лева не казвай и не лъжи, че имаш 50. Този филм сме го гледали преди време. Оттам насетне тези момчета играят за слава и чест, но в крайна сметка и за пари. Имахме абсурди – последните седмици ги гонят от квартирите, не им се плащат апартаментите.

Дали ще има Нефтохимик? Тази мъка не може да продължава, ако иска футболът в Бургас да се развива. Аз съм потърпевш в тази обстановка. Излизаме и даваме интервюта, надъхвам ги един път, втори, трети. Аз да не съм магьосник? Колко пъти да ги надъхвам тези момчета? Свършват мачовете, всеки кой откъде е и момчетата остават излъгани. Предните играчи още не са получили пари и затова няма доверие в ръководителите. Как да обяснявам за тактика, как да стане. Като нямаш пари за професионален футбол, няма да го правиш.

Кажи една дата, но я спази. Казаха 5-ти, 12-ти, 14-ти, 20-ти. Ние в крайна сметка не ядем доматите с колците. Не може преди мач със Созопол едни да вземат пари, други – не. Разбива се колективът. Кажи, че не можеш, а не да лъжеш. Досега момчетата до последно очакваха да им се платят пари. Днес /в петък/ излязоха с триста зора, защото това ще рефлектира върху футбола. Мачът се дава по телевизията. Момчетата излязоха да не опетним името на клуба, а тези над нас само говорят. Нека да си правят бизнеса, но да сложат хора, които разбират тази материя и да се отнасят адекватно.

Нещата няма да се получат, ако наистина няма кардинални решения. Трябват хора, които милеят за града и клуба. Трябва адекватно да се управлява. Иска се концепция как да развиваме отбора и футбола в Бургас“, заяви Николай Кръстев

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви