Окръжен съд – Бургас потвърди взетата спрямо Мартин Дачев мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Мартин е привлечен като обвиняем за хулиганство, закана и влизане в чуждо жилище

Въззивният съд намери за правилен и обоснован извода на първоинстанционния съд, че е налице обосновано подозрение за заплаха и влизане в чуждо жилище, за което са му повдигнати обвинения.

Окръжен съд – Бургас намери за правилен и обоснован извода на първоинстанционния съд за наличието на реална опасност бъде ли на свобода Мартин да извърши престъпление и да се укрие. Видно от справката за съдимост,

Мартин е осъждан 7 пъти за умишлени престъпления, включително и за грабеж и изнудване

От материалите по делото става ясно, че след извършване на деянието, за което е бил заподозрян, обвиняемият е бил няколкократно търсен на адреса си, но не е бил установен, въпреки че е бил известен, че се издирва от полицията, което е довело до обявяването му за издирване.

Определението на Окръжен съд – Бургас е окончателно

Припомняме, че Мартин нахлу в дома на бившата си приятелка и нейния баща в „Меден рудник“, прескачайки оградата на къщата и разбивайки вратата на 29 ноември около 17.30 ч. Той изключил тока в къщата и се развилнял, отправяйки заплахи.

На следващия ден рано сутринта, Мартин отново влязъл в къщата, разбивайки вратата на терасата. След като спрял тока, потрошил маса. Този път нанесъл удари на бащата на бившето си гадже и се заканил да го убие.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви