ТИР-ът е натоварен с дървен материал
ТИР-ът е натоварен с дървен материал

Тежко ПТП е станало малко преди полунощ в Бургас, съобщи ОДМВР. Снощи около 23.45 ч. служители от Пето Районно управление – Бургас забелязали в районна на бл. 39 в к-с „Изгрев“ /в еднопосочна улица/ криволичещ ТИР, като подали сигнал със стоппалка за спиране и извършване на полицейска проверка. Водачът не се съобразил с полицейските разпореждания и увеличавайки скоростта се включил в улица „Димитър Димов“, преминавайки с десен завой по ул. „Копривщица“, бул. „Демокрация“, ул. „Дунав“ и с десен завой по бул. „Стефан Стамболов“ в посока София.

Няма пострадали в ПТП-то
Няма пострадали в ПТП-то

ТИР-ът е последван от полицейски патрули и в района на кръговото кръстовище до хотел „Мираж“, поради движение с несъобразена скорост по мокра пътна настилка, товарният автомобил се преобръща вдясно,

блокирайки бул. „Никола Петков“ в посока от к-с „Изгрев“ към Централна градска част и София и разсипвайки по пътното платно дървения материал, с който е бил натоварен.

Установено е, че зад волана на ТИР-а бил 18-годишен младеж от Средец, обитаващ социално жилище в к-с „Славейков“

18-год. не притежава книжка
18-год. не притежава книжка

/същият е стар познайник на полицията, като нееднократно е извършвал кражби на дребни вещи и хранителни продукти от търговски обекти, навършил е пълнолетие преди месец, но предвид КОВИД кризата все още не е пренасочен извън социалното жилище/.

Младежът не притежава шофьорска книжка и е дал противоречиви обяснения как е проникнал в кабината на ТИР-а,

паркиран в района на паркинг към завод „Кроношпан“, откъдето днес сутринта е трябвало да потегли в посока Русе. Бил е натоварен с 23 тона ламинат. По мнение на шофьора на ТИР-а щетите са за 50 х. лв.

По случая е образувано досъдебно призводство
По случая е образувано досъдебно призводство

Към момента 18-годишният младеж е задържан за срок от 24 часа

По случая е образувано досъдебно производство за причиняване на значителни материални щети по непредпазливост след управление на МПС

Пътната отсечка на бул. „Никола Петков“ е освободена от ТИР-а около 05.15 ч., когато товарният автомобил е изправен на гуми и изтеглен. В момента стоката, с която е бил натоварен – дървени плоскости от завод „Кроношпан“, се събира за да бъде възстановен нормалния пътен трафик.

Във връзка с осъществения пътен инцидент, от който няма пострадали, но са настъпили значителни материални щети, маршрутът на автобусите от градския и междуградски транспорт, както и леките автомобили от комплексите „Изгрев“ и „Зорница“, ще бъдат пренасочвани по обходен маршрут.

По случая в Пето Районно управление – Бургас е образувано досъдебно производство.

Снимки: ОДМВР-Бургас

 

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви