Monster Hunter е от филмите, които изтеглиха късата клечка и бяха предвидени да тръгнат по кината през 2020 г.

Понеже положението в Китай в момента е доста по-цветущо от това в останалата част от света, там вече има кина, които работят. А добре знаем, че филм с огромни чудовища, какъвто е Monster Hunter, винаги се приема като топъл хляб от китайците.

Според Variety обаче има проблем, който е коствал свалянето на филма с Мила Йовович от кината в Китай, където се върти от известно време. До тази мярка се е стигнало след като немалко хора са се оплакали, че една 10-секундна размяна на реплики в Monster Hunter е обидна за страната.

По принцип знаем, че в Китай има малко по-различни правила относно това какво може да се показва и какво не във филмите. Като не от един и два филма са били орязвани сцени, които не отговарят на нормите и изискванията там.

Към момента не е ясно дали въпросната сцена от няколко секунди ще бъде премахната и филмът отново ще се завърне по кината в страната. Отново според Variety в една от социалните мрежи в Китай се е появил запис на сцената.

От него става ясно, че се води диалог между двама герои, докато карат с висока скорост. Единият е азиатец, изигран от американския рапър с китайски корени Джин Ау-Йеунг, а другият – бял мъж.

Това, което се смята за обидно, е шега, направена от героя на Джин. Той се заиграва с думите „колене“ и „китайски“, казвайки, че коленете му са китайски. „Look at my knees!“, провиква се Джин. „What kind of knees are these?“, пита спътникът му. „Chi-nese!“

Според много местни това е стара расистка шега, която има за цел да засрами азиатците като цяло и няма място в който и да било филм.

lifestyle.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви