Тениската на Велиян Парушев отиде при Дзенга
Тениската на Велиян Парушев отиде при Дзенга

Оригиналната фланелка на Велиян Парушев стана собственост на Свилен Симеонов – Дзенга

На благотворителния търг бившият вратар и капитан на „шейховете“, който радваше феновете от 2000 до 2007 г., наддаде за ценната тениска на своя бивш съотборник 1212 лв. Сумата ще бъде предоставена в подкрепа на семейството на Велиян Парушев.

По волята на победителя екипът ще остане в семейството на Капитана

Организатор на търга беше фен клубът на „Нефтохимик“. Оригиналната фланелка бе предоставена от члена на клуба на „зелените“ – Антон Миронов.

С разиграния екип големият Велиян Парушев игра като капитан в мача от „А“ група срещу „Литекс“ на 5 април 1998 г.

„За съжаление ситуацията в момента не ни позволи да изпълним предварително планираното връчване на ценния екип лично от член на семейството на Парушев на празничната сесия на Общинския съвет на Бургас, написаха от фен клуба. – Тук искаме да споделим с вас и волята на победителя – екипът да остане в семейството на Велиян Парушев. Благородно решение, което ние високо оценяме!
Още веднъж благодарим на всички, които ни подкрепиха в тази наша инициатива!
Благодарим на Дзенга за това, че още веднъж показа, какво е да си ГОЛЯМ ЧОВЕК!
САМО НАФТА! ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!“

На 27 януари 2013г. Велиян Парушев загуби последната си битка в живота – тази с коварната болест рак на белите дробове. За „Нефтохимик“ Велиян изигра 139 мача и вкара 31 гола. За Купата на УЕФА има 6 мача с 1 гол за „шейховете“, а в пет двубоя е защитавал националната чест с представителната селекция на България.

 

 

 

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви